Programma informatie

Speciale kinderworkshops
De kinderen nemen deel aan een speciaal programma dat begint op zaterdagochtend en eindigt met een uitvoering op zondagmiddag. Ze gaan aan de slag met ‘Blue Planet’ (componist Inge Frimout), een muzikale reis door de ruimte. Op zondag worden een paar delen van het werk al uitgevoerd tijdens het open podium (ouders mogen al komen luisteren). Wie het hele stuk mee wil spelen kan op 25 mei deelnemen aan de grote uitvoering (olv Nanja & Anouk). Verder is er tijdens het weekend ruimte om elkaar te leren kennen en zijn er knutselworkshops gericht op het maken van een decor voor 25 mei.

Beginnende harpspelers
Voor de beginnende harpist is er dit weekend een speciaal programma. Naast de workshops van Rachel en Jochen, krijg je als beginner op vrijdagavond een workshop sessie spelen, zodat je vol vertrouwen mee kunt spelen tijdens de sessies. Op zondagochtend is er een lounge workshop waarin je kennis maakt met improvisatie op de harp (ieder op zijn/haar niveau).

Intermediate & Advanced
Ook de intermediate en gevorderde spelers komen in het weekend goed aan hun trekken. Zij krijgen vooral les van Jochen en Rachel, zodat je wat langer op de lesstof in kan gaan. Daarnaast krijgen zij lessen Alexander Techniek van Fiona Tree. Alexander Techniek is een techniek die je bewust maakt van je lichaam en je houding, speciaal ontwikkeld voor mensen die uitvoeringen geven. Fiona Tree geeft les aan het conservatorium van Den Haag. Zij is zelf harpiste en weet dus ook geen ander hoe je deze techniek toe kan passen op de harp.

Voor alle deelnemers zijn er op zondag keuze-workshops: vond je een docent erg leuk, of spreekt je een thema aan dan is er de mogelijkheid om aan die bepaalde workshop deel te nemen, ongeacht je niveau.

Kort overzicht van het programma
Jongeren 15 + & Volwassenen
Vrijdag:                19:00 inloop, kennismaking & eerste workshop, avondsessie
Zaterdag:             2 workshoprondes, 1 harp&body sessie,  een keuze activiteit, double bill concert en avondsessie
Zondag:                1 workshopronde, deelname aan keuze workshop & open podium. Einde om 16:30

Kinderen t/m 18
Zaterdag:   3 deelrepetities, maak je eigen decor/aankleding of doe mee met de keuze activiteit, double bill concert.
Zondag:      tutti repetitie, deelname aan keuze workshop & open podium. Einde om 16:30

Niveau indeling:

(Post) Beginner
Je kunt al wat simpele tunes spelen en vind het fijn nog wat hulp te krijgen bij de basistechnieken.
Deze groep is ook geschikt als je nog geen tot weinig ervaring hebt met het spelen op gehoor. Relaxt tempo.

Intermediate
Je basistechniek is in orde en je hebt al wat ervaring en enige zelfstandigheid in het op gehoor spelen. Bijvoorbeeld omdat je al eens een Keltische workshop hebt gevolgd of zo af en toe op gehoor werkt met jouw harpdocent. Vlot werktempo, maar geen uitputtingsslag 😉

Gevorderd
Je basistechniek is in orde en je hebt ervaring met op gehoor spelen. Vind je het leuk om uitgedaagd te worden met een flink werktempo en ben je op zoek naar nieuwe technieken, speelwijzen en avontuurlijkere arrangementen? Dan is deze groep iets voor jou!

Algemene informatie

Kosten

Verblijf

Inschrijven