Informatie

Tweede Lage Landen Harp Weekend ‘A harpers guide to the galaxy’

Van 8 tot 10 maart 2018 vindt voor de tweede keer het Lage Landen Harp Weekend plaats in Bennekom. Het belangrijkste doel van het weekend is om bespelers van de Keltische harp samen te brengen: van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Deelnemers verblijven het hele weekend samenop één locatie, waarbij ook gezamenlijk gegeten wordt, waardoor niet alleen de muzikale maar ook de sociale mens gevoed wordt.

Docenten
De bedoeling van hetweekend is om je harp-wereld te vergroten. Dit doen we onder leiding van devolgende interessante docenten:

  • De schotse harpiste Rachel Hair is een geliefd docent en performer. Zegeeft les in Schotse muziek, speciaal ook de muziek van de Isle of Man. Rachel is een energieke persoonlijkheid die je zeker kan inspireren!
  • Harpduo ‘the Birdhouse’ bestaat uit Jochen Vogel en Katja Huette. Hoewel ze zelf harpen met metaalsnaren bespelen zijn de workshops die ze geven ook zeker geschikt voor andere harpen. Jochen richt zich op klank en leert je graag nieuwe technieken, vreemde toonsoorten en nieuwe klanken ontdekken!
  • Fiona Tree zal de intermediate en gevorderde groepen Alexander Techniek lessen geven om zo beter te bewegen én het beste uit je spel te halen.
  • Nanja Bakker & Anouk Platenkamp de initiatiefnemers van het weekend en beiden gefascineerd door volksmuziek.

Het geheel vindtplaats in de prachtige omgeving van huis Bosbeek in Bennekom. Mocht je zin hebben in een wandeling of even buiten willen spelen dan is hier ook zeker mogelijkheid toe!

Het programma:

Speciale kinderworkshops
De kinderen nemen deel aan een speciaal programma dat begint op zaterdagochtend en eindigt met een uitvoering op zondagmiddag. Ze gaan aan de slag met ‘Blue Planet’ (componiste Inge Frimout), een muzikale reis door de ruimte. Op zondag worden een paar delen van het werk al uitgevoerd tijdens het open podium (ouders mogen al komen luisteren). Wie het hele stuk mee wil spelen kan op 25 mei deelnemen aan de grote uitvoering (olv Nanja & Anouk). Verder is er tijdens het weekend ruimte om elkaar te leren kennen en zijn er knutselworkshops gericht op het maken van een decor voor 25 mei.

Beginnende harpspelers
Voor de beginnende harpist is er dit weekend een speciaal programma. Naast de workshops van Rachel en Jochen, krijg je als beginner op vrijdagavond een workshop sessie spelen, zodat je vol vertrouwen mee kunt spelen tijdens de sessies. Op zondagochtend is er een lounge workshop waarin je kennis maakt met improvisatie op de harp (ieder op zijn/haar niveau).

Intermediate & Advanced
Ook de intermediate en gevorderde spelers komen in het weekend goed aan hun trekken. Zij krijgen vooral les van Jochen en Rachel, zodat je wat langer op de lesstof in kan gaan. Daarnaast krijgen zij lessen Alexander Techniek van Fiona Tree. Alexander Techniek is een techniek die je bewust maakt van je lichaam en je houding, speciaal ontwikkeld voor mensen die uitvoeringen geven. Fiona Tree geeft les aan het conservatorium van Den Haag. Zij is zelf harpiste en weet dus ook als geen ander hoe je deze techniek toe kan passen op de harp.

Voor alle deelnemers zijn er op zondag keuze-workshops: vond je een docent erg leuk, of spreekt je een thema aan dan is er de mogelijkheid om aan die bepaalde workshopdeel te nemen, ongeacht je niveau.

Kort overzicht van het programma
Jongeren 15 + & Volwassenen
Vrijdag:                19:00 inloop, kennismaking & eerste workshop, avondsessie
Zaterdag:             2 workshoprondes, 1 harp&body sessie,  een keuze activiteit, double bill concert en avondsessie
Zondag:                1 workshopronde, deelname aan keuze workshop & openpodium. Einde om 16:30

Kinderen t/m 18
Zaterdag:   3 deelrepetities, maak je eigen decor/aankleding of doe mee met de keuze activiteit, double bill concert.
Zondag:      tutti repetitie, deelname aan keuze workshop & open podium. Einde om 16:30

Kosten
Het weekend vindt plaats in het Nivon huis Bosbeek in Bennekom. Dit heleweekend bevinden we ons in ons eigen harp-universum, vandaar ook het thema: ‘Aharpers guide tot he galaxy’.
Het weekend is van vrijdagavond 8 maart (aankomst om 19:00) tot zondagmiddag 10 maart (om 16:30). Het kinderprogramma is op zaterdag en zondag.
Inbegrepen zijn het verblijf in een 1, 2 of 4 persoonskamer (verdeling opvolgorde van vraag en inschrijving), eten en drinken en koffie/thee/limonade/koek in de pauzes.
In de avond worden er sessies gehouden en is er ook de gelegenheid om wat te drinken. De drankjes/snacks tijdens de avond zijn voor eigen rekening.
Kosten voor het weekend zijn:
Volwassenen (en kinderen vanaf 15 jaar) 190 euro
Kinderprogramma 110 euro

Vroegboekkorting: 15 euro korting als je vóór 7 januari inschrijft!
Er is een speciaal tarief (op aanvraag) voor mensen met een minimum inkomen.

DE KAMERS IN HET NIVONHUIS

Overnachten
Overnachten kan in 1 persoons, 2 persoons en 4 persoons kamers (kids*/jongeren). 1 persoons kamers zijn beperkt en gaan op volgorde van aanvraag. Slaapzak, onderlaken, kussensloop & handdoeken zelf meenemen. (Laken &Handdoekpakket tegen bijbetaling beschikbaar.)

Bij de kinderen/jongerenkamers is begeleiding in de kamer ernaast aanwezig. Er zijn 4 bedden direct naast de kinderkamers aanwezig die eventueel gebruikt kunnen worden door papa’s of mama’s die in de buurt van hun kind willen slapen (maar het is niet noodzakelijk om als ouder mee te gaan). Van deze papa’s en mama’s verwachten we een vergoeding voor eten/slapen en wat hand/span diensten.

Eten/drinken
Wij zorgen dit weekendgoed voor de inwendige mens. Een lekker ontbijtje op zaterdag en zondag met eitje, jus & croissants. Beide dagen lunch met luxe bolletjes en extra en op zaterdag een heerlijk diner passend in het thema van het weekend! In de pauzes is er koffie/thee/limonade en koek. ’s avonds kun je bij de zelf-cateringbar een lekker drankje en snack kopen.
Wij houden graag rekening met jouw dieet/allergie wensen.

HET NIVONHUIS