Ooit begon het Lage Landen Harpweekend als een idee van harpistes Nanja Bakker en Anouk Platenkamp die, beiden enthousiast over volksmuziek en de harp, graag de Nederlandse folk-harp wereld wilden verbinden door een gezellig weekend samen zijn.
Samen zijn en verbinden met:
– elkaar
– volksmuziek
– dans
– sessie spelen
En dat alles begeleid door internationaal gerenommeerde docenten.
Nanja Bakker is professioneel harpiste uit Wageningen. Ze speelt zelf al jaren volksmuziek en heeft zich hierin bekwaamd door het volgen van workshops tijdens oa. het Edinburgh International Harp Festival. Als docent weet ze haar leerlingen telkens weer enthousiast te maken voor kleine en grote projecten en heeft zij er heel wat voor over om hen ook te laten proeven aan het samen musiceren en de volksmuziek in het algemeen.
Anouk Platenkamp specialiseerde zich naar haar studie harp in de volksmuziek. In eerste instantie was dit Ierse/Schotse muziek, nu ligt het accent vooral op Nederlandse en Zweedse muziek. Als docent nam zij zelf ook regelmatig deel aan harpweekenden in het buitenland en hierdoor ontstond ook het idee om in Nederland ook een weekend voor folk harpisten te organiseren.
Als snel merkten beiden dat zo’n weekend organiseren niet alleen af konden en ontstond het idee voor Stichting CHiLL (Celtic Harp In the Low Lands). Waarbij Mariëlle Schreurs gevraagd werd om mee te helpen in de stichting en het weekend.
Mariëlle is enthousiast harpiste en bekend als redacteur van het blad van Harpvereniging Nederland, waar zij zich al jaren actief voor in zet.
Voor de laatste editie van het weekend is ook Sarah Werners toegetreden als bestuurslid en mede-organisator van het harpweekend. Sarah is actief als therapeutisch harpiste en speelt al vele jaren met plezier volksmuziek. Zelf organiseert zij regelmatig huiskamerconcerten (al dan niet met workshop vooraf), dus een onbekende op gebied van organiseren is zij niet.