Daniela Heiderich

Met harp, Franse doedelzak en haar stem creëert Daniela Heiderich veelzijdige klankwerelden. Soms opzwepend ritmisch, soms gevoelig dromerig, wisselen liedjes, dansen en oude melodieën elkaar af. Als muzikante gaat zij haar eigen weg, soms ver weg van wat tegenwoordig typisch te horen is op harp en doedelzak.

Daniela studeerde haar instrumenten in traditionele muziek aan het Centre d’Etudes Supérieures Musique et Danse (CESMD) in Poitiers, Frankrijk. Ze hield zich intensief bezig met de geschiedenis en het spel van de rondtrekkende harpisten die de afgelopen eeuwen door Europa en de wereld hebben gereisd. In de Limousin specialiseerde ze zich in het bespelen van verschillende soorten doedelzakken die daar en in de aangrenzende regio’s inheems zijn, zoals de cabrette, de chabrette of de cornemuse du centre.

Daniela treedt internationaal op als soloartiest en met verschillende ensembles. De afgelopen jaren heeft ze opgetreden op festivals als La Folle Journée de Nantes, het Gstaad New Year Music Festival, Musique et Passion in Poitiers, Trobarea in Vence of het Interceltic Folk Festival Hofheim. Daarnaast geeft ze regelmatig instrumentale, ensemble- en dansworkshops.

Haar website is te vinden op: https://www.daniela-heiderich.de/