Tristan le Govic

Tristan le Govic is een bekende naam in de harpwereld. Hij kwam al regelmatig in Nederland om les te geven en is ook dit jaar weer van de partij.

Tristan is oorspronkelijk afkomstig uit Bretagne, was pas zes jaar oud toen hij begon met het leren van de Keltische harp aan het Conservatorium voor Traditionele Muziek van Soye (Plœmeur).

Een gouden medaillewinnaar in de Keltische harp (Rennes, Bretagne), hij heeft een M.A. en een nationaal diploma in het onderwijzen van traditionele muziek. Hij werkt momenteel aan een doctoraat in de musicologie over de Bretonse harpiste Kristen Noguès. De prijzen die hij tijdens zijn carrière heeft gewonnen, zoals de Kan ar Bobl, markeren de erkenning van een ervaren muzikant. Hij treedt op op internationale podia en wordt door critici uitgeroepen tot een van de toonaangevende Keltische harpspelers van dit moment.

Eerst in Ierland en daarna in Schotland ontwikkelde hij een diep gevoel voor Keltische muziek in een solorepertoire of met internationale musici. Herkenbaar aan zijn gevoel voor ritme en harmonie, wordt de stijl van Tristan Le Govic zowel door het grote publiek als door critici gewaardeerd. Zanger, verhalenverteller, virtuoos muzikant, hij creëert zijn repertoire zowel in de traditie als met zijn eigen composities. In voortdurende beweging opent zijn wereld de poorten van een buitengewone ritmische en melodische diversiteit.

Zijn website vind je op: https://www.tristanlegovic.eu/index.php