Mirjam Rietberg

Mirjam Rietberg kennen we al van eerdere edities van het Lage Landen Harpweekend, waar ze met veel succes en plezier de kinderen les gaf in Ierse muziek en improvisatie.
Zelf ontdekte Mirjam op zevenjarige leeftijd dat harp spelen het leukste is wat er bestaat. Na de muziekschool in Zaandam studeerde zij sinds 1996 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg, behaalde in 2002 haar 1e fase diploma en in juni 2004 haar Mastersdiploma (voormalig twee fase).
In 2005/2006 heeft Mirjam met behulp van het Prins Bernard Cultuurfonds een half jaar gestudeerd bij Jana Bouskova aan de Academy of Performing Arts in Praag.
In 2007 heeft zij gestudeerd bij de beroemde Jazz harpist Park Stickney aan het conservatorium van Rotterdam. Sinds 2007 bestudeert Mirjam als één van de weinigen ter wereld de mogelijkheden van de moderne chromatische harp.

Sinds haar 1e fase examen (bachelor), en haar docerende werkzaamheden aan diverse muziekscholen in Nederland is Mirjam zich naast de pedaalharp gaan verdiepen in de volksmuziek voor keltische harp. Daarnaast bespeelt zij de kruissnarige chromatische harp, een moderne nog vrij onbekende harp met spannende nieuwe mogelijkheden, zeer geschikt voor oude en moderne muziek.
Mirjam geeft regelmatig soloconcerten mét uitleg over haar verschillende soorten harpen.

Haar website vind je op https://www.mirjamharp.com/